Nuffnang

Thursday, 8 September 2011

masak lemak cili api cendawan kukur


memang sedap cendawan ni, da bertahun aku tak makan, tapi rezeki raya ni kan, tahun ni giliran umah cik somi, makanye memang senang dapat stock sayur² kg ni.... ni pun makcik yg bagi....tu nama nye rezeki kan...masa tu aku pg beraya kat rumah dia, dia jamukan kami rendang ayam + cendawan sisir ni..memang enak sekali tekak aku merasanye...wahhh... TERBAEK lah...bile bercerita baru dia tau aku suka makan, terus dia bagi kat aku semua stock yang dia ade lebih...heheheheh pe lagi gembira mcm nk melompat² cecah atap le aku....
so ni la hasilnya gulai lemak cendawan sisir aku....
pe nak resepi?... ada byk resepi gulai kat Blog ni, korg copy n paste saje k,cume bezanye cendawan tu korg rendamkan dlm 1 jam dulu k..slmt mencuba....

2 comments:

  1. terliur chek nengok gulai nie...peh lapar plak haih.. :P

    ReplyDelete
  2. la cian nana...nak ke...nti akk post bg nan k...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...