3 c air/susu/santan | |||||||||||||||||
1 bj telur | |||||||||||||||||
1 sk kunyit @ pewarna | |||||||||||||||||
2 1/2 sb minyak | |||||||||||||||||
3 c tepung gandum | |||||||||||||||||
1 sk garam | |||||||||||||||||
Cara2: | |||||||||||||||||
Masukkan semua bahan dlm blender ikut urutan di atas. | |||||||||||||||||
panaskan non-stick pan. | |||||||||||||||||
masukkan adunan roti jala dlm acuan/botol, dan jalakan atas kuali. | |||||||||||||||||
Biar sebentar sampai masak (tak perlu balikkan). | |||||||||||||||||
Angkat dan lipat. | |||||||||||||||||
Boleh hidang dgn kari ayam atau serawa durian. | |||||||||||||||||
nota: air tu ikut jenis tepung ye kawan2.. kalau pekat sangat sampai susah nk jala tambah sikit air, kalau terlalu cair tambah tepung sikit.. biasa nya me guna dlm 3 hingga 3 1/2 cwn air | |||||||||||||||||
Nuffnang
Monday, 12 September 2011
Roti Jala
adventure jugak aku menjala kali ni...adoiiii da lama tak menjala ni,rasa lain macam lak..hohohoho jom salin resepi...ni resepi asalnya, tp korg tau le ye..aku ni jenis masak campak² je, takde le ikut 100% sgt, terpulang pada korg le ye...selamat mencuba..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment