lauk ni yang paling sempoi sekali... sebenarnya aku da tak de idea, maka timbul la idea untuk masak tempe ni..
..
Sila salin resepi
Bahan: 1) 1 pek tempe
2) sedikit ikan bilis
3) 1 biji cili merah
4) 1 labu bwg besar (dipotong bulat)
cara: 1) potong tempe dgn cara potongan "dadu" gaulkan dgn sedikit garam
2) panaskan minyak dan mula mengoreng tempe sehingga garEng.
3) kemudian gorengkan pula ikan bilis sehingga gareng
4) tempe dan ikan bilis diasingkan, mula mengoreng bawang/cili merah sehingga separuh layu.
5) selepas tu bule le gaulkan kesemua bahan tadi bersama...dan boleh la diangkat.
SELAMAT MENCUBA.......
Salam fv akk ni lauk yg ada tempe..baru je kemarin buat grg sambal tempe bekentang ingat esok nak buat sambal jawa yg letak tempe tu....rasa sikit lehhh
ReplyDeleteheheheh...bule kak...sya pun selalu buat sambal tempe, tp semlm tukar ckit...tu yg jadi sempoi tu....
ReplyDelete